Ha jobban belegondolunk,3D nyomtatás alapanyaga bármilyen anyag lehetne, ami a nyomtatási folyamat során egymáshoz képes ragadni és nem is változtatja meg a formáját túlságosan nagy mértékben. Nyomtathatnánk mondjuk… cukorral! Legyen az alapanyag szilárd rúd forma helyett folyékony, a nyomtatófej melegített extruder helyett egy fecskednő és már meg is vagyunk, kész is egy házi karamellnyomtató!

A 3D nyomtatás egy olyan technológiai eljárás, ahol egy előzetesen számítógépen megalkotott 3D-s modellt fizikai formában is létrehozunk. Azaz kis túlzással a létrehozott 3 dimenziós tárgyaknak csakis a fantázia szab határt. Elkészíthetünk gép-alkatrészeket, egyedi tervezésű szobrokat, dekorációs elemeket, autófelnit, vagy akár életnagyságú robotokat is. A jelenleg leginkább elterjedt technológia a 3D nyomtatás világában az FDM/FFF, illetve az SLA típusok. A két technológia teljesen más módon hozza létre a kívánt tárgyat, ezeket lentebb részletesen is bemutatjuk.

Érdekel a 3D nyomtatás, de költségesnek tűnik egy saját nyomtató beszerzése?

Van egy király ötleted, de szeretnéd Te megcsinálni, nem csak kinyomtattatni egy erre szakosodott céggel?

Lenne egy egyetemi projekt, amihez kellene egy 3D nyomtató, de csak egy hétre?

A Farkas 3D Stúdiónál lehetőséget biztosítunk 3D bérnyomtatásra. Legyen szó hozott modellből gyártásról, vagy csak egy elképzelésről, tervezünk, modellezünk, gyártunk és utánkezeljük a megvalósult modellt. Egyedi designelemek, marketingeszközök, ajándéktárgyak, műszaki alkatrészek, legyen szó bármiről, mindent elkészítünk Önnek.